4 ting du kan vælge en bedemand ud fra

18 maj 2021 Cecilie Mortensen

Når man står i en situation, hvor man har mistet en pårørende, hvis begravelse skal planlægges, så kan det tage noget tid at bearbejde. Derudover kan det være noget så overvældende at forholde sig til valg af gravsten, kiste, dødsannonce, og hvordan hele begravelsen kan planlægges, så den også er i den afdødes ånd. Heldigvis er det her, en bedemand kan være god at hyre.

Lad os prøve at kigge mere på, hvordan du bedst vælger en bedemand.

Tips til at vælge en bedemand

1. Ræk ud til en lokal bedemand 

Det må gerne være overskueligt at finde en bedemand. Af den grund kan det også anbefales, at du rækker ud til en lokal bedemand. På den måde behøver hjælpen ikke være langt væk. 

2. Find en bedemand der er erfaren

En anden ting du kan vælge en bedemand ud fra er, hvor erfaren vedkommende og begravelsesforretningen er. En erfaren bedemand kan nemlig have betydning for, hvor godt begravelsen når i mål, da vedkommende kan have endnu mere styr på de mange praktiske ting, der skal være sørget for. Du kan derfor også læne dig en smule mere tilbage, når solid erfaring kan tjekkes af ved bedemanden. 

3. Prioriterer bedemanden personlig service? 

Hvis der er en ting, man som pårørende kan have behov for efter et dødsfald, så er det, at man føler sig lyttet til, når begravelsen skal planlægges. Du kan derfor også lede efter en bedemand, som prioriterer personlig service, så du ikke bare føler dig som et nummer i køen. 

4. Prioriterer bedemanden at aftaler overholdes? 

En fjerde ting du kan være opmærksom på er, at bedemanden prioriterer, at jeres aftaler overholdes. Det kan være aftaler ift. hvordan afskeden skal foregå m.m. 

Når du skal finde en bedemand, så kan du med fordel starte din søgning her: https://www.als-begravelse.dk/.

Flere Nyheder