Dannebrogsvinduer ligner Dannebrog

17 oktober 2021 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Du kender vel udformningen af det danske flag, Dannebrog: Det er et hvidt kors med rød baggrund (eller forgrund alt efter, hvordan du perspektiverer dybden i det), og den forestilling kan man også omsætte til en måde at have udformet vinduer på: Dannebrogsvinduer.

For hvis du ser efter, hvordan de vinduer er lavet, så kan de godt ligne Dannebrog, hvis man hænger det med korset vendt opad.

Så får man to mindre ruder i toppen og to større i bunden, som der alle er gode til at kigge igennem og få godt lys in, men selve udførelsen af den giver også bare flotte associationer til det danske.

Men de kan også forlænges til at være i en udgave, hvor man bare har en enkelt rude foroven og en enkelt forneden, hvor den øverste udgør en tredjedel, og den nederst er de resterende to tredjedele af hele vinduer.

Mere mere ved dannebrogsvinduer

Og så kan de faktisk også gøres endnu større, så man ikke bare har en enkelt eller to ruder forneden og foroven, men man kan også have tre øverst og nederst.

På den måde kan man få dem i forskellige udformninger og størrelser, som der gør, at de kan passe ind i mange hjem, om det er lejligheder, herregårde, bondegårde eller en helt anden hustype.

De kan fås med eller uden sprosser, og så kan man stille mange ønsker til glastype, farve og eventuelt beskyttende alu.

Det heldige er også, at hvis du køber dem det rigtige sted fra, så kan du også selv være med til at bestemme, hvordan formen skal være på dem.

Det er jo noget af det vigtigste ved sådan nogle vinduer, at man kan få dem til at passe i ens hjem, om det skal være som de første vinduer eller som udskiftninger af nogle gamle.

Flere Nyheder