De tre oftest stillede spørgsmål om trægulve

De tre oftest stillede spørgsmål om trægulve

Det er svært at vælge trægulve, og der er mange ting, der skal overvejes, inden den endelige beslutning tages. Vi har spurgt en gulvmand, hvilke spørgsmål han oftest møder fra forvirrede kunder.

Når det kommer til trægulve, er der mange spørgsmål. Det kan være om alt fra priser og træsorter til efterbehandling og vedligehold. Vi har snakket med en gulvsliber i Randers, og spurgt ham, hvilke spørgsmål han typisk løber ind i – sandsynligvis er det de samme ting, du går og tumler med.

1) Hvad er forskellen på de forskellige gulvtyper?

Grundlæggende er der tre forskellige gulvtyper at vælge mellem, når du skal have trægulv. Lamelgulv, parketgulv og massive gulve.

Lamelgulvet er en trelagskonstruktion, hvor den nederste del er lavet af nåletræ, den midterste del af mdf og det øverste lag er træ – ofte er toplaget så tyndt, at det ikke kan tåle en afslibning.

Parketgulvet består af små stave, der sættes sammen i et givent mønster, og det kan slibes mange gange, så levetiden forlænges.

Massive gulve er – som navnet antyder – massive brædder, der har så stor en tykkelse, at de holder nærmest evigt, hvis du passer dem godt og jævnligt sliber dem ned.

2) Hvorfor skal jeg vælge trægulv?

Der er mange grunde til at vælge trægulv, men den bedste er nok, at det er et naturligt materiale, der giver et godt indeklima. Vælger du de massive planker får du også et gulv, der absorberer støj, og dermed bliver det endnu rarere at opholde sig i dit hjem.

3) Skal jeg vælge lak eller olie?

Det er en smagssag, om dit trægulv skal lakeres eller olieres. Lakbehandling er det stærkeste, du kan give gulvet, men den lukker også overfladen af. Olie trænger ned i træet, men kræver modsat mere vedligehold – hvad du skal vælge, er helt op til dig og dine behov.