Lær ølbrygning som en mester

Lær ølbrygning som en mester

De seneste par år er der kommet flere og flere ølmærker på det danske markedet. Der er kommet flere mikrobryggerier og det er ikke kun Carlsberg og Tuborg der bliver solgt. Med de flere mærker og kendskabet til de forskellige smage, er der også sket en stigning i interessen i selv at lære at brygge øl. Det er noget sjovere at sidde sammen med vennerne over en middag og øllen er nøje afstemt til middagen, end hvis i blot drikker ugens tilbud fra supermarkedet. 

Øllets historie

I dag forbinder man mest det at brygge øl med en mand, men det er helt forkert. Det er kun de seneste par hundrede år at det har været mænd der har været ansvarlig for ølbryggeriet og så kun i byområderne. I Danmark har det været kvindernes ansvar at bygge øl i de 5000 år øllet har været kendt her. Det har ikke været en lille opgave. Det har ikke været ualmindeligt at drikke 5 liter øl om dagen. Samtidig var ølbryggeriet omgæret af mystik og blev set på med respekt. At kunne lave en så smuk gylden drik, der ikke alene smagte godt men også havde en så fantastisk virkning. Det aftvang respekt på lige fod med det at kunne føde og give liv. 

Lær at brygge øl

Det er nemt i dag at lære at brygge øl. Der findes et utal af bøger, der kan lære dig alt hvad du har brug for at vide. Samtidig er der mange videoer på blandt andet YouTube, der kan vise dig de forskellige processer. Er du mere praktisk orienteret, findes der også mange kurser, der på en dag vil lære dig det mest basale, som du efterfølgende kan bygge videre på. Der er kurser for både øvede og begyndere. Den øl du brygger på kurset kan du tage med hjem.